Fatete

Fațetele dentare sunt învelișuri ultra-subțiri plasate peste partea din față a dintelui pentru a vă oferi un zâmbet radiant și cu aspect natural. Sunt adesea fabricate din ceramica sau materiale compozite și sunt lipite permanent de dinții tăi.

Fațetele dentare pot repara și corecta defectele dinților dvs., oferindu-vă astfel o refacere a zâmbetului. Acestea pot îmbunătăți dimensiunea, forma, culoarea și structura dinților tăi. Folosim fațete de ceramica de înaltă calitate, care durează mai mult de un deceniu dacă se menține sănătatea orală bună.

Cand sunt recomandate fatetele?
• Decolorarea dinților
• Dinți strâmbi sau de formă neregulată
• Dinți fracturați sau uzați
• Goluri între dinți
• Nealinierea minoră a dinților
Beneficiile fatetelor dentare:
• Îmbunătățește dimensiunea, culoarea și structura dinților
• Aspect natural
• Albirea dentara de lunga durata
• Protejeaza smaltul dintilor si rezistent la pete
• Previne sensibilitatea dentara

Întreținerea fatetelor dentare

Trebuie să vă periați și să folosiți ata dentară zilnic, ca de obicei, pentru a menține o bună igienă orală și pentru a preveni acumularea de placă bacteriana.
Dr Maria Iancu recomandă să purtați o gutiera de protecție în timp ce dormiți dacă aveti bruxim (scrasniti dintii) pentru a vă ajuta să vă păstrați Hollywood Smile împotriva ciobirii. O bună igienă orală și controalele dentare de rutină sunt esențiale!

Ce ma intreaba pacientii deobicei?

1.Fațetele din E-max sunt permanente?
Deoarece o parte foarte mică a dintelui este gravată, fatetele din E-max sunt considerate un tratament permanent. Doar 0,1 până la 0,5 mm. în jurul părții frontale și laterale ale dintelui este îndepărtat. Fără acest pas, foile subțiri de ceramica care sunt cimentate pe dinți ar părea supradimensionate și nenaturale.

2. Fațetele din E-max trebuie înlocuite?
Sunt extrem de durabile și nu trebuie înlocuite decât dacă sunt deteriorate. Dacă se sparg sau se fractureaza din orice motiv, pot și vor trebui înlocuite; nu pot fi reparate prin lipire.

3. Fațetele vor crește riscul de carii?
Fațetele funcționează la fel ca dinții naturali, așa că se aplică standardele generale pentru igiena orală. Atâta timp cât pacienții își periază dinții, folosesc ata dentară și își vizitează medicul dentist pentru curățarea periodică a dinților, riscul lor de a dezvolta carii este semnificativ scăzut.

4. Fațetele vor apărea mai albe decât restul dinților mei?
Culoarea fatetelor dumneavoastră este complet personalizată pentru a se potrivi cu restul dinților. Unii pacienți aleg să-și albească restul dinților cu laser înainte de a primi fațete pentru a obține un zâmbet general mai alb.

5. Se vor păta fațetele din E-max?
Unul dintre avantajele majore ale fatetelor din E-max este ca, spre deosebire de dintii naturali care se pot decolora in timp, sunt incredibil de rezistente la pete.

6. Fațetele vor afecta dieta mea?
Spre deosebire de aparatul dentar, care îi împiedică pe pacienți să mănânce unele dintre alimentele lor preferate, pacienții nu trebuie să-și schimbe dieta. Ca și în cazul dinților naturali, mestecarea obiectelor dure, nealimentare sau a gheții va crește întotdeauna riscul de apariție a crăpăturilor sau fracturilor. Cu
toate acestea, fracturile sunt foarte rare.

Contact

Adresa

Sector 6: Strada Olanesti nr. 2,
Bl. 43, Sc. 1, Ap. 4, Bucuresti

Sector 1: Bulevardul Ion Mihalache 144,
Bloc 10, Apartament 1, București

Telefon

0734.256.906

Email

contact@drmariaiancu.ro

Completeaza formularul

Cabinet sector 6

Cabinet sector 1

Scroll to Top